Noticies

BASES VI CONCURS DE VINS LOCALS DE LLÍBER (Anyada 2018)

 

BASES DEL CONCURS:

PRIMERA.- Podran participar tots aquells, majors d’edat, que siguen ELABORADORS de vi mitjançant tècniques artesanals.

SEGONA.- El raïm ha de ser produït al termes de Llíber o Xaló.

El vi serà negre i de la collita de 2018. Ha d’estar elaborat amb varietats autòctones: Garnatxa tinta (Giró), Garnatxa Tintorera, Bobal, Tempranillo, Monastrell, Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah.

El vi ha de ser elaborat pel propi colliter. No s’admetran vins comprats ni aquells on en l’elaboració dels quals haja participat un enòleg o professional.

TERCERA.- Els participants deuran embotellar el vi en 2 botelles que portaran als organitzadors del concurs dos dies abans del mateix. Cada botella portarà un número que es correspondrà amb el full d’inscripció, on apareixerà el nom i els cognoms, DNI i domicili del colliter (que no podrà vore el jurat). A més a més, i a efectes de comprovació, s’indicarà també en l’etiqueta la partida o partides on s’ha collit el raïm del qual s’ha elaborat el vi, les varietats de raïm i la ubicació del celler on s’ha produït (que també estarà dins dels termes de LLÍBER i XALÓ).

QUARTA.-  La “cata” s’efectuarà per un Comité de “Catadors” conformat per un mínim de cinc persones, preferentment escollides de l’hosteleria, viticultors, sommeliers, catadors, enòlegs o especialistes en vins, i l’Alcalde i/o Regidor Delegat.

El Jurat puntuarà individualment, de l’1 al 10 cadascun dels vins, i conjuntament farà la selecció, escollint entre tots els vins presentats els cinc millors, que passaran a la “cata” final, obtenint premi els tres vins amb millor puntuació.

Els vins guanyadors deuran haver superat totes las fases de “cata”, visual, olfactiva i gustativa.

CINQUENA.- Per participar en el concurs es formalitzarà la inscripció per escrit a l’Ajuntament fins el divendres dia 8 de març a les 14:30 hores. En l’escrit figuraran les dades del sol·licitant i el compromís d’acomplir i acceptar les Bases del Concurs, així com el número designat per cadascun dels participants. Sols es podran presentar dos vins per cadascun dels participants.

SISENA.- La “cata” tindrà lloc el diumenge 10 de març a les 11:30 hores en el Centre Social de Llíber.

SETENA.- Premis: VI NEGRE:

Primer premi: Trofeu

Segon premi: Trofeu

Tercer premi: Trofeu

Tots els participants tindran un diploma conmemoratiu

VUITENA.- És obligatòria la presència de tots els concursants durant la “cata” i l’entrega dels premis. Qui no estiga present quedarà eliminat.

About estudipublicitari

No information is provided by the author.

Comments Closed

Comments are closed. You will not be able to post a comment in this post.